Blog Yazarları İçin İpuçları

Bloglar, sevdiğiniz – ilgilendiğiniz bir konu hakkında yazabileceğiniz ve bunu tüm dünyada sizinle aynı konuya ilgi duyan pek çok kişi  ile paylaşabileceğiniz mecralardır. Günümüzde bu mecralar aynı zamanda yazarları için birer gelir kaynağı haline de gelmiştir. Siz de blog sayfası açmak veya mevcut sayfanızı kullanarak takipçi sayınızı artırmak ve satış ortaklığı sistemiyle gelir elde etmek istiyorsanız, belirli konulara özen göstermeniz gerekir:

Bildiğiniz bir konu hakkında yazın – Bu, kurgu yazarlarının uyguladığı bir kuraldır.  Ancak, satış ortaklığı sistemi ile çalışan blog yazarları için de geçerlidir. Sonuçta, gerçekten bir ürün veya hizmet satmak istiyorsanız, bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekir. Ayrıca sürekli araştırma yapmalı, yeni gelişmeleri takip etmeli ve kendinizi güncellemelisiniz. Bu şekilde, karşınızdaki kişiye, bu ürünün neden alınmaya değer olduğunu anlatırken, onların bilmediği kimi ayrıntıyı da paylaşabilirsiniz. Konu hakkındaki bilgi ve uzmanlığınız, satışa dönmesinde olumlu etki sağlar.

Sevdiğiniz konu hakkında yazın – Bloğunuzu belirli bir gelir elde etmek için kullanmak istiyorsanız, mutlaka sevdiğiniz bir konu hakkında yazmaya gayret edin. Bu şekilde daha yaratıcı, daha coşkulu yazılar yazabilirsiniz. Gerçekten sevdiğiniz konuya odaklanarak, motivasyonunuzu koruyabilir ve ilginizi kaybetmeden blog yazıları oluşturmaya devam edebilirsiniz. Yazılarınızın başarısı, satış ortaklığı sistemindeki başarınızı doğrudan etkileyecektir.

Düzenli içerik oluşturmaya devam edin – Ayda bir blog yazısı yazarsanız, ne yazık ki bir başarı sağlayamazsınız ve arzu ettiğiniz adette takipçiye erişemezsiniz. Bunun yerine, bloğunuza düzenli ve makul aralıklarla yazı eklemeli ve güncel tutmalısınız. Yazıların ne sıklıkla olması gerektiğini, bloğunuzun konusu bile belirleyebilir. Yapmanız gereken, takipçilerinizi bıktırmayacak sıklıkta ama sizi unutmayacakları aralıklarda bir süre belirlemek ve buna sadık kalmak. Hedefiniz okuyucularınızı geliştirmeye devam etmek ve bloğunuzun genel erişimini güçlendirmek için haftalık veya günlük olarak yeni blog yazıları eklemek olsun.

Başkalarıyla iletişim içinde olun – Belirli bir sürenin sonunda konu sıkıntısı çekebilir, motivasyonunuzu korumakta sorun yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için benzer blogerları takip edebilir, satış ortaklığı programında aktif çalışanlarla iletişime geçebilir, yazdığınız konularla ilgili gruplara üye olabilirsiniz. Ancak yazılarınızın özgünlüğünü sakın kaybetmeyin.

Video ve görsellerle yazılarınızı zenginleştirin– Blog yazılarınızın sadece kelimelerden ibaret olması gerekmez. Hatta böyle olmamasını özellikle tavsiye ederiz. Metni bölmek için resimler ekleyin ve tanıtımını yaptığınız ürünle ilgili, ürünlere ilgili artıracak videolar kullanın. Açacağınız bir YouTube kanalı, videolarınızı bloğunuza yerleştirmeyi kolaylaştırır.

Sosyal medyadan destek alın – Blog sayfanızı, sosyal medya hesaplarınızdan desteklemeyi unutmayın. Sosyal medya profilleri, tanıtımını yaptığınız ürünlerle ilgili, takipçilerinizle iletişime geçebilmenizi sağlar, konuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca bloğunuzda da yorumlar bölümünü aktif hale getirebilir, potansiyel alıcı kitle ile iletişimde olabilirsiniz. Burada önemli olan nokta, sizinle iletişime geçenlere olabildiğince hızlı dönüş yapabilmektir. Bu size duydukları güveni ve başarınızı arttırır.

Son söz

Birçok blog yazarı, satış ortaklığı sistemi üzerinden güzel bir ek gelir elde etmekte, başarı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak, önemli bir konunun altını çizmek isteriz. Blog üzerinden çok kısa sürede yüksek gelir elde etmek  gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır.  Bunun yerine, satış ortaklığı sistemine sanki bir işmiş gibi bakmanız gerekir. Bu işe odaklanın ve elinizden gelen çabayı gösterin. İlk ay içinde umut ettiğiniz kadar kazanmıyorsanız pes etmeyin. Zaman geçtikçe, kademeli olarak ustalaşacak ve para kazanmaya başlayacaksınız. Bunun, araştırmaya değen ve çalıştığınızda başarabileceğiniz bir fırsat olduğunu unutmayın.