Satış ortakları için faydalı ipuçları!

Hepimizin yakından takip ettiği üzere, dijital çağ pazarlama – reklam sektöründeki tüm dengeleri değiştirdi. Neredeyse herkesin bir bilgisayarı, akıllı telefonu ve tableti var ve bu cihazlar aracılığıyla internette uzun saatler geçiriyor. Buna paralel olarak internet üzerinden yapılan alışveriş rakamları da katlanarak artıyor. Elimizdeki telefondan inceleyip çabucak almak varken mağazaya gitmeye kim üşenmez ki? Boşuna mı en pahalı – lüks markalar bile internet reklamı veriyor?

Pazar böyle olunca, satış ortaklığı sistemine ilgi de gün geçtikçe artıyor. Gerçekten de doğru şekilde yapıldığında verimli bir ek gelir kazanma yöntemi. Ancak, söz konusu pazarlama yöntemiyle gelir sağlamayı hedefleyen kişiler, kimi zaman yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadan işe koyulmayı tercih edebiliyor. Bu durum da ne yazık ki hedeflenen sonuca ulaşılamayan satış ortaklığı çalışmaları olarak değerlendirilebiliyor.

ClickMerkez olarak, satış ortaklığı sistemine üye olmak isteyen kişilere, öncelikle bu konu üzerine detaylı bir araştırma yapmalarını ve akıllarındaki tüm soruların yanıtını bulup, kendilerine ait bir tanıtım planı hazırlamalarını öneriyoruz. Bu süreçte biz de siz değerli satış ortaklarımıza her zaman yardımcı olmaya hazırız.

Aklınıza takılan soruların bir bölümü için size yanıtlar hazırladık. Belirli aralıklarla da çalışmalarınızda faydalı olabilecek kısa yazılar göndermeye devam edeceğiz.

1) Satış ortağınız oldum ama nereden başlasam bilemiyorum.

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yazının başında da bahsettiğim gibi, eğer satış ortaklığı sistemi ile ilgili yeterli bilgiye sahip değilseniz, sizler için hazırladığımız eğitim videolarını mutlaka izleyin.
(https://www.youtube.com/user/ClickMerkez/videos?sort=da&view=0&flow=grid)

Bu videolarda, ClickMerkez’deki sayfanızı nasıl kullanacağınız detayları ile anlatılmıştır. Daha sonra ürün tanıtım materyallerini nerelerde kullanacağınızı planlayın. ( sosyal medya hesapları, blog yazıları, varsa web siteniz, whatsapp, çıktısı alınmış kupon kodlarının dağıtımı gibi)

2) Web sitesi ve blog sahipleri için de uygun bir sistem mi?

Yeterli takipçi – trafik rakamına sahip web siteleri ve bloglar, satış ortakları için oldukça uygun bir platformdur. Buralara, tanıtımını yapacağınız ürünlerle ilgili, okuyucuya fayda sağlayan yazılar yazıp kuponunu ( linkini, veya indirim kodunu) altında yazarak kitlelere ulaşabilir veya web sitelerindeki banner bölümlerine reklam görselini ekleyebilirsiniz. Ancak web sitesi açıp en hızlı şekilde trafik ve takipçi kazanmak bilgi ve biraz da zaman ister. Bu nedenle iyice araştırıp öğrenmeniz gerek. Ama uzun vadede sizin adınıza atılmış çok doğru bir adım olur.

3) Sizce ne zaman gelir elde etmeye başlarım?

Birçok satış ortağı, çalışmalara başladıktan çok kısa bir süre sonra gelir elde etmeyi bekler. Ancak takdir edersiniz ki satış ortaklığı sistemi de diğer pek çok meslekte olduğu gibi zaman ve emek verildiği durumda sonuç verir, kazanç elde etmeye başlarsınız. Bu nedenle satış ortağımız olduktan sonra biraz sabırlı olup ilk önce paraya değil sistemi öğrenmeye odaklanın. Ne tür çalışmaların sizin için en doğru yöntem olduğunu kararlaştırın. Kampanya çalışmaları yaptıkça, üyelik panelinizden ne kadar trafik aldığınızı inceleyin. Beklediğiniz gibi olmazsa gerekli güncellemeleri yapın ve kazanç yolunda emin adımlarla ilerleyin.

4) Satış ortaklığı sisteminin bana bir maliyeti var mı?

Hayır yok. Ayrıca ClickMerkez’e üye olmak da ücretsiz. Ancak, tanıtım alanınızı genişletip gelirinizi arttırmak için farklı yöntemler ve reklam kaynakları da kullanabilirsiniz ( facebook – Instagram gibi mecralara reklam vermek, web sitesi açmak, çok adetli kupon bastırtmak gibi.) Bu tamamen sizin kişisel tercihinizdir. Birçok satış ortağımız, bu tür çalışmaları yapmadan da gelir elde ediyor.

Bir sonraki yazımız çok yakında sizlerle, takipte kalın.